Baťa – inšpirujúci podnikateľ so sociálnym rozmerom jeho firma prosperovala, aj keď dával vysoké mzdy a mal lacné výrobky
Historik, baťológ, Z. Pokluda popisuje spôsob, výsledky, úspechy a prínosy podnikateľskej činnosti Tomáša Baťu, od narodenia ktorého nedávno uplynulo 140 rokov. Baťov odkaz po vyše 80 rokoch.