Demografický pohľad na rómsku problematiku - Sivašová, Daniela, 1955-
Špecifické celospoločenské problémy spojené s charakterom a intenzitou reprodukčnéhbo správania sa rómskej populácie na Slovensku. Veková štruktúra a rozdiely medzi rómskou a slovenskou populáciou z demografického hľadiska. "Rómska otázka" patrí nielen na Slovensku, ale v celej Európskej únii k najcitlivejšiemu špecifickému celospoločenskému problému.