Spící účty z AML pohledu - Vavrušková, Adriana
Účty, pri ktorých sa po dlhšom časovom období nepodarilo nadviazať kontakt s klientom (nekontaktný účet). Zámerné vytvorenie spiaceho účtu a etapy "prania peňazí". Umiestnenie (placement), rozvrstvenie (layering), integrácia (integration). Spiace účty (sleeping account/dormant account), predstavujú rizikové prvky pre každú banku. Preventívne opatrenia bánk a doporučené postupy na ochranu finančných inštitúcií.