"Odevzdávam do vašich rukou nejcennejší klenot národní..." Ustavení Národní banky Československé - Kunert, Jakub
História činnosti Národnej banky Československej, ktorej činnosť sa začala pred 90 rokmi. Národná banka Československá zahájila svoju činnosť 1. apríla 1926, bol to výsledok dlhodobého procesu. Jej nástupkyňou je v súčasnosti Česká národná banka.