Kvalita v poskytovaní zdravotnej starostlivosti ako jeden z atribútov práv pacientov - Grüllingová, Mária
Práva pacientov upravené Chartou práv pacientov, prijatou Slovenskou republikou pred 15 rokmi, sú zakomponované do príslušnej legislatívy SR. Právo na kvalitu a indikátory kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti z pohľadu OECD.