Second opinion, alebo právo na druhý názor - Horvátová, Diana
Požiadavky pacientov smerom k lekárom o zhodnotenie výsledkov vyšetrenia realizované lekárom-špecialistom s rovnakou odbornosťou. Dožadovanie sa takzvaného "druhého názoru". Legislatívna úprava a riešenie tejto otázky.