Okamžité skončenie pracovného pomeru - Hrtánek, Ladislav
Okamihom, kedy bolo okamžité skončenie pracovného pomeru riadne odovzdané alebo doručené zamestnancovi alebo zamestnávateľovi, dochádza k ukončeniu pracovnoprávneho vzťahu. Náležitosti, ktoré musí spĺňať okamžité skončenie pracovného pomeru. Nemožno okamžité skončenie pracovného pomeru urobiť ústnou formou, nevyhnutná je písomná forma.