Zamestnávanie mladých ľudí v Slovenskej republike - Žuľová, Jana
Analýza a zhodnotenie dopadov aktívnych opatrení na trhu práce, ktoré zákonodarca v Slovenskej republike zaviedol s cieľom podporiť zamestnávanie mladých ľudí. Na základe prezentovaných štatistických údajov a manažérsko-právnej analýzy stavu trhu práce v Slovenskej republike s dôrazom na postavenie mladých ľudí, predstavujú dve kľúčové opatrenia v rámci prijatého strategického dokumentu záruky pre mladých. Tie sú z pohľadu zamestnávateľov atraktívnym prostriedkom na začlenenie mladých ľudí do výrobného procesu, a to najmä z dôvodu, že pri ich realizácii prichádza k úsporám nákladov zamestnávateľa spojených so zamestnávaním mladých ľudí prostredníctvom ich kompenzácie zo strany štátnych orgánov. Takýto prístup štátu v oblasti zamestnávania mladých ľudí vytvára zamestnávateľom možnosť získať lacnú pracovnú silu a dosiahnuť úspory v nákladoch pri zabezpečení výrobného procesu.