Informatizácia ako základ vedomostne orientovanej spoločnosti - Mihaliková, Eva
Moderné technológie v dnešnom virtuálnom svete sa stávajú základom intenzívnejšej komunikácie a efektívnejšieho vzdelávania. Umožňujú užívateľom prijímať a vymieňať si informácie a znalosti bez geografického a časového obmedzenia a sú základnou hybnou silou rozvoja vedomostne orientovanej spoločnosti. Potreba a prínosy informačnej spoločnosti a stav informatizácie v Slovenskej republike. Najdôležitejším prínosom informatizácie spoločnosti je nová kvalita spoločenského, hospodárskeho a politického života, teda zvýšenie kvality života každého občana a vytvorenie podmienok pre budovanie vedomostného hospodárstva využívaním metód a prostriedkov, vrátane IKT. Používanie informačno-komunikačných technológií je základným predpokladom existencie v súčasnom virtuálnom svete. Moderné technológie ponúkajú rôzne efektívnejšie spôsoby spracovávania dát, tvorby i distribúcie informácií a znalostí.