Ľudia a inovácie v podmienkach novej ekonomiky - Sedláček, Martin
V ére informačnej spoločnosti a znalostného veku sa rapídne skracujú životné cykly produktov i podnikov. To súvisí s rýchlymi zmenami v trhovom prostredí a s častými zmenami biznis modelov úspešných podnikateľských subjektov. Moderné postupy a technológie nahrádzajú tie staré rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Technológie rastú exponenciálnym tempom. Úloha ľudí pri tvorbe inovácií v súčasných podmienkach novej ekonomike. Dôležitosť ľudských zdrojov v novej ekonomike. Charakteristika najdôležitejších trendov v novej ekonomike ako je robotizácia, informatizácia, koncept Industry 4.0, časté zmeny v technológiách či v biznis modeloch. Charakteristika inovačného procesu a jeho základné predpoklady ako aj paradigma otvorenej inovácie.