Dôležitosť manažmentu ľudských zdrojov v samospráve - Hajšová, Mária
Riadenie ľudských zdrojov v samospráve je jednou z najdôležitejších činností pri zabezpečovaní základných úloh samosprávy. Manažment ľudských zdrojov ako subsystém riadenia prispieva k zvyšovaniu efektívnosti riadenia ako aj k efektívnej spotrebe verejných financií, prostredníctvom ktorých sú základné kompetencie samosprávy financované. Manažment ľudských zdrojov v akejkoľvek organizácii je ovplyvnený osobnosťou vedúceho zamestnanca, obsah riadenia sa odvíja od jeho osobných vlastností, odborných vedomostí a praktických skúseností. V podmienkach samosprávy platí to isté. Manažér v podmienkach samosprávy by sa mal vyznačovať aj morálnymi hodnotami, akými sú čestnosť, zodpovednosť, rešpekt a úcta. Zrkadlo hodnotenia práce manažéra v podnikateľskej oblasti a v samospráve je rozdielne. V podnikateľskej oblasti sú zrkadlom práce manažéra ekonomické výsledky, v samospráve výsledky volieb.