Common Reporting Standard ako nová výzva pre finančné inštitúcie - Petrík, Ivan
Problematika unifikovanej výmeny daňových informácií, ktorá v poslednej dekáde zaznamenala významný rozvoj. Skutočnosť, že dochádza k obligatórnej úprave výmeny daňových informácií medzi krajinami, kladie nové požiadavky obzvlášť na finančné inštitúcie. Vo všeobecnosti sa za začiatok myšlienky jednotnej výmeny daňových informácií označuje zavedenie FATCA. Common Reporting Standard, teda vyššie spomenutá jednotná výmena daňových informácií, je významným krokom k globálnej daňovej transparentnosti. Zatiaľ je zapojených 97 jurisdikcií, pričom 56 krajín sa zaviazalo implementovať tieto pravidlá už v roku 2016, napr. vrátane Slovenskej a Českej republiky.