Interná korešpondencia ako forma diplomatickej komunikácie - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Interná diplomatická korešpondencia predstavuje dôležitú súčasť práce diplomatického zástupcu, je formou písomnej komunikácie medzi zastupiteľským úradom a ústredím, resp. ostatnými inštitúciami vlastnej krajiny. Charakteristika internej (služobnej) diplomatickej korešpondencie. Komentovaná (rozšírená) správa, záznam o rozhovore. Písomnosti v diplomatickej praxi sú pre svoj význam (a v prípade zlého spracovania aj pre možné negatívne následky v medzinárodných vzťahoch) spracovávané takpovediac na lekárenských váhach.