Ferdinand I. Habsburský v německých a rakouských reáliích - Maier, Tomas, 1965-
Ferdinand I., 1503 - 1564, cisár Svätej ríše rímskej národa nemeckého, uhorský a český kráľ - štátník celoeurópskeho významu. Jeho význam pre strednú Európu i Bratislavu.