K problematike kriminality v oblasti poistných podvodov v životnom a neživotnom poistení v Slovenskej republike - Drugdová, Barbora
Teoretické vymedzenie životného a neživotného poistenia. Pojem poistný podvod v slovenskej a zahraničnej literatúre. Klasifikácia poistných podvodov a dôvody ich vzniku v komerčnej poisťovni. Spoločenské dopady poistných podvodov. Analýza poistných podvodov v komerčnej poisťovni Allianz - Slovenská poisťovňa.