Súmrak tajných služieb - Škvrnda, František
Špionáž ako druhé najstaršie remeslo na svete. Od vyzvedačstva k spravodajským službám. Zlatý vek spravodajských služieb nastal po 2. svetovej vojne, v súčasnosti je nenávratne preč. Zdá sa, že v súčasnosti sa spravodajské služby nedokázali v nových podmienkach bezpečnosti vyrovnať s novými požiadavkami a zápasia s množstvom problémov, ktoré v minulosti nepoznali.