Úspech Moskvy v Sýrii - Škvrnda, František
Arabská jar a nestabilitia v Sýrii. Vojenský zásah Ruskej fererácie v septembri 2015 na požiadanie prezidenta Sýrie. Vojenský úspech uznali aj vo Washingtone. V súčasnosti je v Sýrii krehké prímerie.