Na práci s lidmi není čas. Opravdu k tomu potřebujeme vice lidí? - Tejnorová, Jitka
Súčasné forma adaptácie je vo väčšine spoločností nevyhovujúca. Nováčikom sa tak nedostane dostatočného zaškolenia, takže pracujú nekvalitne alebo pomaly, čím rastie nespokojnosť ich alebo vedúcich a zvyšuje sa fluktuácia.