Termín prudentia v spisoch Marca Tullia Cicerona - Fraňo, Peter
Veda o živote, vďaka ktorej sa mohol naplniť etický rozmer sebarealizácie človeka v prospech spoločenstva ostatných ľudí a zaznamenať najvyššiu možnú hodnotu. Filozofické a nefilozofické implikácie pojmu prudentia.