Účtovanie finančných zdrojov z Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórskeho finančného mechanizmu - Jakubíková, Hana
Finančný mechanizmu Európskeho hospodárskeho priestoru a Nórsky finančný mechanizmus sú osobitné prostriedky finančnej pomoci založené na rovnakých princípoch. Táto pomoc je financovaná zo zdrojov Nórska, Islandu a Lichtenštajnska. Hlavným účelom finančných mechanizmov je prispieť k zníženiu ekonomických a sociálnych rozdielov medzi regiónmi Európskeho hospodárskeho priestoru, ktorý okrem všetkých členských štátov Európskej únie zahrnuje aj Nórsko, Island a Lichtenštajnsko. Projekty sa uskutočňujú v deviatich základných oblastiach, ktoré sú pestré, od podpory zachovania kultúrneho dedičstva cez rozvoj ľudských zdrojov až po ochranu životného prostredia.