Did Post-enlargement Labor Mobility Help the EU to Adjust during the Great Recession? The Case of Slovakia - Kahanec, Martin, 1977-
Mobilita Slovákov v rámci Európskej únie po vstupe Slovenska do EÚ v roku 2004. Migrácia doma aj v zahraničí a meniace sa podmienky na trhu práce v hostiteľských krajinách i na Slovensku. Štandardné demografické faktory a migračná tendencia v krízových regiónoch Slovenska. Migrácia pracovných síl v rámci pracovného trhu EÚ.