<The> Effect of terms of trade on Slovak business cycles: a theoretical approach - Szomolányi, Karol, 1976-
Model MXN snažiaci sa o vysvetlenie vplyvu šokov z výmenných relácií na krátkodobé fluktuácie. Model MXN zahŕňajúci aj neobchodovateľné tovary, ktorých prítomnosť by mala redukovať silu šokov z výmenných relácií. Porovnanie modelov MXN a SVAR (štrukturálna vektorová autoregresia).