Standardní unijní instituce? Proměny vnitřního fungování Evropské rady na pozadí finanční krize - Zbíral, Robert
Európska rada od  založenia v  roku 1974 patrí k  najdôležitejším aktérom diania v EÚ. Jedným z cieľov Lisabonskej zmluvy bolo stabilizovať pozíciu Európskej rady a urobiť z nej štandardnú súčasť inštitucionálného rámca. Plán adaptácie bol však narušený príchodom finančnej a hospodárskej krizy v eurozóne. Anlýza dopadov a prejavov krízy na vnútornom fungovaní inštitúcie.