Drivers of CO₂ Emissions in the Slovak Economy: The Logarithmic Mean Divisia Index Approach of Decomposition - Obadi, Saleh Mothana
Hybné sily, determinujúce vývoj emisií CO2 v štyroch sektoroch slovenskej ekonomiky. Analýza vychádza z rozšíreného rámca Kaya Identity, pri ktorej sa využíva technika dekompozície indexov, založená na logaritmickom priemere (logarithmic mean divisia index – LMDI). Pokrytie obdobia 1997 – 2012 a skúmanie individuálnych príspevkov šiestich efektov.