Spatial Econometric Modelling of Regional Club Convergence in the European Union - Furková, Andrea, 1975-
Testovanie príjmovej konvergencie regiónov EÚ na báze nepriestorových, ako aj priestorových prístupov. Základnou motiváciou analýzy je skutočnosť, že klasické modely príjmovej konvergencie možno považovať za nesprávne špecifikované v dôsledku opomenutia priestorovej závislosti medzi regiónmi. Empirické výsledky na analyzovanom súbore údajov 252 NUTS 2 regiónov v období 2000 – 2011 potvrdzujú nutnosť modelovania absolútnej beta-konvergenicie s využitím prístupov priestorovej ekonometrie.