Udržitelnost dluhového financování státu a její interakce s kvantitatívním uvolňováním: prípad USA, UK a Japonska v letech 2000-2014 - Štekláč, Jiří
Kvantitatívne uvoľňovanie, monetizácia štátneho dlhu, stratégia vstupu a vplyv na cenovú hladinu. Čistá dlhová pozícia v interakcii s nákupmi štátnych dlhopisov centrálnou bankou - stabilizácia dlhového cyklu a úloha veriteľa poslednej inštancie štátu.