Manká a škody - Vanková, Lucia
Problematika mánk a škôd je obsiahla a komplikovaná téma, ktorá sa svojimi dôsledkami dotýka takmer každého daňovníka. Vznik manka alebo škody predstavuje pre účtovnú jednotku určitú majetkovú ujmu, resp. škodovú udalosť, s ktorou je potrebné dôsledne sa vysporiadať nielen z hľadiska majetkovo-právneho, ale aj z hľadiska účtovných a daňových predpisov. Ilustračné príklady.