Politická téma nemeckých výskumníkov sú štandardy - Marianyi, Peter
Základom prepojeného fungovania výrobných zariadení je zladenie softvérov s hardvérovými prvkami. Súlad pamäťovej kapacity s rýchlosťou. Zapoj a vyrábaj – (Plug and Produce). Princípy, ktorými chce Nemecko podporiť export svojho priemyselného know-how.