Byť objektom kontroly - postrach slovenských manažérov? - Mišún, Juraj, 1978-
Kontrolovanie patrí k základným funkciám manažmentu popri plánovaniu, organizovaniu, personálnemu manažmentu a vedeniu. Význam funkcie počas hospodárskej krízy stúpol. Kontrolovanie manažér môže vykonávať, kedy vystupuje v role subjektu kontroly, alebo môže byť aj podrobený kontrole. Subjekt i objekt nemusia nutne pochádzať z jedného systému, čo znamená, že sa jedná o vonkajšiu/externú kontrolu. Názory slovenských manažérov na kontrolovanie v prípade, že sú jej podrobení.