Porovnanie vodcovských charakteristík mužov a žien na vrcholových manažérskych pozíciách - Vilimová, Viera
Stanovenie potrebných vodcovských vlastností mužov a žien na vrcholových manažérskych pozíciách v slovenských podnikoch a porovnanie ich výskytu u oboch pohlaví. Dosiahnuté výsledky výskumu v siedmych oblastiach: vášeň a charizma, motivácia, sebavedomie, emocionálna inteligencia, zodpovednosť, rozhodnosť a iniciatívnosť. Diskusia o charakteristikách vodcov a komparáciu oboch pohlaví. Výsledky pomôžu odhaliť tajomstvá úspešnosti slovenských vodcov a zároveň budú slúžiť ako algoritmus pri budovaní osobnosti pre nasledujúce vodcovské generácie.