Osobitosti subjektov verejnej správy - Šabíková, Ingrid
Všetky subjekty verejnej správy musia účtovať v sústave podvojného účtovníctva, z dôvodu centralizácie účtovných údajov pri konsolidácii verejnej správy. Právna úprava účtovníctva subjektov verejnej správy vychádza zo spoločného zákona č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v znení neskorších predpisov.