Az önálló szlovák jegybankpolitikától az eurózóna monetáris politikájáig - Nagy, Ladislav
Vysoká likvidita slovenských finančných inštitúcií. Problém nezamestnanosti a regionálnych rozdielov na Slovensku. Výroba, služby a investície sústredené najmä na hlavné mesto a západné časti Slovenska. Zaostávanie najmä východných regiónov. Vývoj výmenného kurzu medzi slovenskou korunou a eurom ako aj slovenskou korunou a americkým dolárom (1999-2008).