World oil market - new challenges and increasing risks in the context of resulting consequences for the competitiveness of the EU - Baláž, Peter
Hodnotenie faktorov vplyvu na globálne ceny ropy. Rola Číny v procese cenotvorby ropy; OPEC, zdvihnuté sankcie voči Iránu a konflikt na Ukrajine. Odporúčania ohľadom možností zvýšenia konkurencieschopnosti Európskej únie na trhoch s ropou.