Current issues of legal and illegal migration in Slovakia - Zorkóciová, Otília, 1954-
Príspevok analyzuje počet a štruktúru legálnych a nelegálnych imigrantov na Slovensku. Teoretické pozadie imigrácie. Prístupy k možným riešenia migračnej krízy. Neregulárna migrácia z tretích krajín do členských štátov EÚ. Migrácia vysokokvalifikovanej pracovnej sily z tretích krajín na trhy EÚ, s akcentom na pracovný trh SR.