Substantivní teorie vojenského převratu: příčinné faktory - Martinák, Lukáš
Zavedené substantivné teórie príčin vojenského prevratu. Teória etnického antagonizmu: zmena mocenského postavenia. Politicko-ekonomický prístup vo výskume státního prevratu. Teória nákazy: šírenie bezpečnostnej nestability.