Bonus – Malus systém a hlad po bonuse - Pinda, Martin
Poistenie motorových vozidiel je jednou z najdôležitejších oblastí na poistnom trhu. Pre poisťovňu je dôležité nastaviť podmienky tak, aby mohli konkurovať na poistnom trhu, a aby zachovali solventnosť poisťovne. Taktiež poistenec sa môže rozhodovať, či nahlási škodovú udalosť na úkor poklesu do nižšej triedy, alebo nenahlási škodovú udalosť a zachová si vyšší bonus a bude znášať škodu na vlastné náklady.