Problém neodpovedania vo výberových skúmaniach - Taragel, Valér, 1988-
Nonresponse problem alebo problém neodpovedania je situácia, ktorá vzniká najčastejšie pri výberovom skúmaní na báze štatistický prieskumov. Jedná sa o problém, kedy štatistická jednotka neposkytne žiadne alebo iba časť informácií. Tento problém sa stal vypuklejším za posledných cca 20 rokov. Klesá ochota respondentov zúčastňovať sa rôznych prieskumov, a odpovedať v nich. Počas tohto obdobia s príchodom nových komunikačných médií a celkového zrýchlenia toku informácií, významne narástol počet vykonávaných prieskumov.