Impact of the Terms-of-Trade on Business Cycles in Slovak and Czech Economies - Szomolányi, Karol, 1976-
VAR model pre analýzu vplavu výmenných relácií na obchodnú bilanciu. Teoretický model zahŕňajúci aj neobchodovateľné tovary schopné eliminovať vplyv šokov z výmenných relácií. Precenený vplyv výmenných relácií na makroekonomické ukazovatele v SR a ČR.