What determines money demand: evidence from MENA - Farazmand, Hassan
Teórie dopytu po peniazoch: kvantitatívna teória, teória preferencie likvidity, portfóliové teórie, transakčné teórie. Výskum o faktoroch vplyvu dopytu po peniazoch v MENA (Middle East and North America) krajinách. Význam inflácie, výmenného kurzu a výšky príjmov na dopyt po peniazoch.