Future perspective of the ELT methods - Danišová, Soňa, 1981-
Učenie cudzích jazykov je proces zahŕňajúci vyučovanie a učenie sa jazyka či jazykov ako tzv. cudzích jazykov. V posledných desaťročiach sa uplatňuje množstvo metód v pedagogickej praxi, ktoré sú síce označované ako moderné, no sú to v skutočnosti znovu oživené tradičné metódy. Prejavuje sa snaha využívať pozitíva rozličných metodických koncepcií a následne ich aplikovať v cudzojazyčnej výučbe tak, aby táto výučba bola čo najefektívnejšou. Ktoré faktory určujú, aké metódy sa budú uplatňovať v jednotlivých prístupoch, aby vyučovanie anglického jazyka bolo čo najefektívnejšie?