Historické východiská aktuálnej výučby nemčiny ako cudzieho jazyka - Mrázová, Mária
Historický prehľad výučby nemeckého jazyka ako cudzieho jazyka vo svete, s dôrazom na Európu v 20. storočí. Historické príčiny nárastu, resp. poklesu obľúbenosti jeho výučby. Prehľad aktivít realizovaných nemeckou vládou a nemeckými vzdelávacími inštitúciami na jeho podporu. Potreba zakotvenia nemčiny v školských osnovách na Slovensku.