Úloha materinského jazyka pri vyučovaní cudzích jazykov - Pašková, Hana
Historický prehľad používania materinského jazyka vo výučbe cudzích jazykov. Dôvody proti používaniu materinského jazyka pri vyučovaní cudzích jazykov. Dôvody, ktoré podporujú používanie materinského jazyka. Výsledky výskumu uskutočneného medzi učiteľmi cudzích jazykov na Fakulte aplikovaných jazykov Ekonomickej univerzity v Bratislave, ktorého cieľom bolo zistiť postoj univerzitných učiteľov k používaniu materinského jazyka pri vyučovaní cudzích jazykov.