Princíp komplementarity v koncepčných prístupoch vysvetľujúcich rozvoj v priestore - Tvrdoň, Jozef
Princíp komplementarity v ekonomickej teórii, osobitne v oblasti regionálneho rozvoja. Zhodnotenie jednotlivých teoretických koncepcií pri vysvetľovaní rozvoja v priestore. Hodnotenie vývoja myslenia o rozvoji v priestore v druhej polovici 20-eho storočia až po súčasnosť.