Index aktivního stárnutí (AAI) v regionální aplikaci - Vidovičová, Lucie
Index aktívneho starnutia - analytický nástroj k meraniu potenciálu starnúcich spoločností a k zhodnoteniu pozície seniorov v týchto spoločnostiach. Bol vytvorený pre účely porovnania miery, do akej je v danom štáte využívaný potenciál starších ľudí a miery, do akej je im umožnené participovať na ekonomickom a sociálnom živote spoločnosti. Konštrukcia AAI na úrovni európskych štátov. Celkové výsledky regionálneho indexu aktívneho starnutia pre ČR (NUTS2).