Odborný anglický jazyk ako zdroj anglicizmov - Sztuková, Mária
Odborný jazyk je v súčasnosti poznačený rozšíreným používaním anglických výrazov. Rozvoj prenikania anglicizmov (väčšinou už internacionalizmov) do rôznych jazykov, a teda aj do slovenčiny, nastáva často prostredníctvom odborného slangu a nezriedka sa stávajú súčasťou slovenčiny. Potrebné však je sústrediť sa na to, čo z toho všetkého je pre obyčajného človeka (nie špecialistu) zrozumiteľné.