Ako skratky ovplyvňujú náš život - Sztuková, Mária
Stále viac skratiek sa stáva súčasťou používaných jazykových prostriedkov. Kým donedávna ľudia poznali u väčšiny skratiek ich obsah, v súčasnosti narastá počet skratiek používaných bez znalosti ich obsahu a často aj významu. V nových oblastiach sa tvoria skratky, ktoré sa stávajú súčasťou používaného jazyka. Na príklade použitia skratiek z medicíny alebo z automobilovej terminológie možno konštatovať, že znalosť skratiek ako AIDS alebo ABS sa stala súčasťou každodenného jazyka. Táto situácia je odrazom globalizácie.