Výpoveď z pracovného pomeru z dôvodu porušenia pracovnej disciplíny - Gejdošová, Slavomíra
Zamestnanec je v zmysle Zákonníka práce povinný dodržiavať pracovnú disciplínu. Prípady porušenia pracovnej disciplíny by mali byť stanovené v pracovnom poriadku zamestnávateľa, pričom charakter porušenia pracovnej disciplíny stanovuje samotný zamestnávateľ. V akých prípadoch je zamestnávateľ oprávnený dať zamestnancovi výpoveď z dôvodu porušenia pracovnej disciplíny. Príklady z praxe.