Detí zo skúmavky pribúda v stovkách - Hunková, Mária
Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie má problém priviesť na svet dieťa prirodzenou cestou 20 percent párov. Priemerný vek prvorodičiek v súčasnosti sa zvýšil na 29 rokov. Podľa vedcov dôvodmi, pre ktoré sa nedarí počať dieťa prirodzene, môže byť aj zhoršujúce sa životné prostredie, vysoký obsah chémie v potravinách, zlý životný štýl a zlé stravovanie. Najčastejšie príčiny neplodnosti z lekárskeho hľadiska. Riziká umelého oplodnenia. Centrá asistovanej reprodukcie v SR.