Kam vlastne pôjde Albión - Pressburg, Adrian Peter
Odchod Spojeného Kráľovstva z Európskej únie má v programových tézach iba euroskeptická Strana nezávislosti Spojeného Kráľovstva (UKIP). Jej zastúpenie v komorách parlamentu je veľmi malé a bremeno odchodu prenecháva na vládnu koalíciu, v ktorej dominujú konzervatívci. Premiér D. Cameron sa po vyhlásení brexitu vzdal úradu. Najväčšie šance na premiérske kreslo má ministerka vnútra Theresa May. Urazení politici z Paríža a najmä z Bruselu. Politické kyvadlo v Európe sa v súčasnosti vychyľuje v prospech reformistov a kritikov bruselskej eurokracie.