Voľby do samosprávnych orgánov miest a obcí v podmienkach Slovenskej republiky - Kováčová, Eleonóra
V novembri 2014 prebehli v Slovenskej republike voľby do orgánov samosprávy obcí a miest. V komunálnych voľbách si občania zvolili starostov obcí a primátorov miest, a rovnako si zvolili aj poslancov do obecných a mestských zastupiteľstiev. Práve od zvolených orgánov závisí, akým smerom sa v nadchádzajúcom funkčnom období bude uberať rozvoj samosprávy, ako budú predstavitelia samosprávy zastávať záujmy a potreby svojich občanov a plniť úlohy a záväzky, ktoré im zo zákonov prislúchajú. Komunálne voľby sa na Slovensku uskutočnili už siedmykrát. V mestách a obciach sa o dôveru občanov uchádzali rôzne zmiešané koalície ľavice a pravice, z čoho možno usúdiť, akoby na komunálnej úrovni politická príslušnosť a ideová odlišnosť neboli až tak dôležité, ale skôr ich spája spoločný cieľ a ľudia sa majú k sebe bližšie.